2 Aralık 2007 Pazar

Kurbanlıklar Çubuk’tan

Kurbanlıklar Çubuk’tan



Kayıt altına alınmış 38 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu Çubuk, kurbanlık alım ve kesimi konusunda başkentlilere önemli imkan sunuyor.

SAĞLIK kontrolünden geçirilmiş ve numaralandırılmış 38 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu Ankara’nın Çubuk ilçesi, kurbanlık alım ve kesimi konusunda başkentlilere önemli imkan sunuyor.

Ankara’ya 38 kilometre uzaklıkta bulunan ve başkentin et ihtiyacını önemli oranda karşılayan Çubuk, yaklaşan Kurban Bayramı’na hazırlanıyor.

Çubuk’ta kurbanlıklar, ilçe hayvan pazarında ve Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği üyelerinin besi ahırlarında satışa sunulmaya başlandı.

Çubuk Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki 300 besicinin birliğin üyesi olduğunu ifade etti.

Çubuk’un büyükbaş hayvancılık konusunda Ankara’nın en önemli ilçesi olduğunu ifade eden Yüce, ilçede şu anda kayıt altına alınmış, sağlık kontrolü yaptırılmış 38 bin büyükbaş hayvan bulunduğunu kaydetti.

Ellerindeki büyükbaş hayvanların önemli kısmını Kurban Bayramı’nda satışa sunacaklarını belirten Yüce, bu konuda başkentten ilçelerine gelen vatandaşlara her yönden kolaylık sağlayacaklarını bildirdi.

KİLOGRAMI 6.5 YTL’DEN BAŞLIYOR

Birlik Başkanı Zihni Yüce, kurbanlıkların canlı olarak kilogramını ortalama 6.5 YTL’den satışa sunduklarını ifade ederek, kurbanlık büyükbaş hayvanların 500 ila 3 bin YTL arasında değişen fiyatlarla alıcılarını beklediklerini söyledi.

İlçeden kurbanlık alanlara, hijyenik ortamlarda kesim imkanı da sunduklarını anlatan Yüce, şunları kaydetti:

"Birlik üyelerimiz Avrupa standartlarında tesislere sahiptir. Bu tesislerden kurbanlıklarını alan vatandaşlarımızın talepte bulunmaları halinde hayvanlarını burada kesip, paketleyip, sahiplerine teslim edeceğiz. Çubuk’ta satılacak tüm kurbanlıklar sağlık kontrolünden geçirilmiş ve numaralanmıştır. Çubuk canlı hayvan pazarına sağlık kontrolünden geçmemiş hayvanlar alınmıyor. Bu konuda vatandaşımız rahat olsun."

İlçede her bütçeye uygun kurbanlık bulunduğunu da ifade eden Yüce, "Yer sorunu yaşayan vatandaşlarımız, kurbanlıklarını bayrama kadar üreticiye teslim edebilirler. Kesecekleri gün gelip rahat bir şekilde kurbanlarını evlerine götürebilirler. Kurbana bakma endişesi taşımasınlar."

Hiç yorum yok: