5 Aralık 2007 Çarşamba

Kurtlar koyunları parçaladı

Kurtlar Erzincan’da 29 koyunu parçaladı

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

ERZİNCAN’ın Çağlayan Beldesine bağlı Tatlısu köyünün merasında bulunan koyunlara saldıran kurt sürüsü, 29 koyunu parçaladı, 10 koyunu da yaraladı.

Erzincan’a 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve 75 haneli Tatlısı köyünde, 14 yıldır ikamet eden ve hayvancılıkla geçimini sağlayan 53 yaşındaki Mustafa Mavitaş’a ait 600 koyundan 29’u kurtlara yem oldu. Çoban Selahattin Arlı, 600 koyunu köyün 8 kilometre yakınındaki Munzur Dağının eteklerinde bulanan yaylada otlattıktan sonra köye dönmek istedi. Bu sırada koyunlardan bir bölümü sürüden ayrıldı ancak çoban farketmedi. Köye geldiğinde koyunların eksik olduğunu fark eden Mustafa Mavitaş, köylülerle birlikte koyunları aramaya çıktı. Yapılan aramada 29 koyunun öldüğü, 10 koyunun da yaralı olduğu ortaya çıktı.
Kurtların, parçalayarak öldürdükleri koyunları Munzur’a götürdüklerini belirten Mustafa Mavitaş, “Yabani hayvan avı yasak olduğu için çobanlar bile av tüfeği taşıyamıyor. Kurtların bana verdiği zarar 10 bin YTL dolayında. Biz bu kurt sürülerinden devamlı çekiyoruz. Yetkililerin bu konuda bir an evvel bir şey yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Kaynak:hürriyet gazetesi

Hiç yorum yok: